• 27 նոյեմբեր, 2022
     Ամանորյա թխվածքաբլիթներ վարսակի փաթիլներով

    Ամանորյա թխվածքաբլիթներ վարսակի փաթիլներով

    Բաղադրիչներ 

    1. Վարսակի փաթիլներ - 2 բաժակ
    2. Ձու - 2 հատ
    3. Շաքարավազ - 1 բաժակ
    4. Կարագ - 100 գրամ
    5. Ալյուր - 2 ճաշի գդալ
    6. Վանիլին
    7. Պոպոկ
    8. Շաքարի փոշի, շոկոլադ զարդարելու համար

     

    Պատրաստման եղանակը

    Մանր կտրտում ենք պոպոկը: Վարսակի փաթիլները բլենդերի միջոցով մանրացնում ենք, մինչև դառնա ալյուրի նման: Պոպոկը և վարսակի ալյուրը լցնում ենք մեծ ամանի մեջ, ավելացնում ենք ալյուրը, վանիլինը:

    Հարիչով հարում ենք կարագը և շաքարավազը մինչև ստացվի սպիտակ, միասեռ զանգված: Զգուշորեն ավելացնում ենք ձուն, ապա վերը նշված ալյուրե զանգվածը: Հունցում ենք պինդ խմոր:

    Գրդնակի օգնությամբ բացում ենք խմորը 1սմ հաստությամբ: Ֆորմաներով ձևավոր կտրտում ենք և տեղափոխում ջեռոց: Եփում ենք 180°С ջերմությամբ 20 րոպե:
    Տաք թխվածքաբլիթները զարդարում ենք շաքարի փոշիով, շոկոլադով, կոկոսի քերուքներով.... 
     Բարի ախորժակ
    Բեզեյով գնդակներ

    Բեզեյով գնդակներ

    Նախորդը

    Ամանորյա քաղցր "Կոներ"

    Ամանորյա քաղցր "Կոներ"

    Հաջորդը

    Մեկնաբանել