Ամանորյա մոմ՝ նարնջից

Մրգերը համարվում են հիանալի հիմք մոմեր պատրաստելու համար: Փորձենք պատրաստել ամանորյա մոմ, օգտագործելով նարինջ:

Քայլ 1: Վերցնում ենք նարինջ, մեջտեղից զգուշությամբ կտրում ենք, փորձում ենք նարինջը չվնասել, որպիսի հեշտ դուրս բերենք կեղևը:

Երկու կտորներից զգուշորեն հանում ենք կեղևը, թողնում ենք 10-20 րոպես, որպիսի կեղևի ներսը մի քիչ չորանա:

Քայլ 2: Հալեցնում ենք ոսկը, կարող ենք մեջը նարնջի հոտավետ նյութ կամ դարչին լցնել:  Նարնջի մեջտեղում ամրացնում ենք բամբակե թելը, շուրջը լցնում ենք հալած ոսկը:

Քայլ 3: Կեղևի երկրորդ կտորի վրա դանակով կամ ֆորմաների միջոցով գեղեցիկ անցքեր ենք անում, օրինակ սրտիկներ, աստղիկներ և այլն:

Քայլ 1: Մոմը պատրաստ է: Վառում ենք մոմը, ծածկում ենք երկրորդ կեղևով:

Ստացվում է պարզապես հիանալի զարդարանք ամանորյա ինտերերը, ինչու չէ նաև սեղանները զարդարելու համար:

 

Մեկնաբանել

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով